Social

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Κάψτε αυτό το βιβλίο!

  Προσοχή! Ακολουθεί αρνητική κριτική βιβλίου, όσοι επηρεάζεστε εύκολα από αρνητικές απόψεις, σταματήστε το διάβασμα αυτής της ανάρτησης!

                                ...

                 Μην πείτε ότι δεν σας προειδοποίησα!

                                ...

                         'Ετοιμοι; Ξεκινάμε!

  Σε προηγούμενο ποστ είχα αναφέρει μια λογοτεχνική μου απογοήτευση, οπότε ήρθε η ώρα για τα αποκαλυπτήρια. Αναφερόμουν στο "Το ημερολόγιο ενός δαίμονα", του Clive Barker, εκδόσεις Οξύ, σειρά ΚΟΛΑΣΗ. Έχοντας ακούσει μια διθυραμβική κριτική και βρίσκοντάς το σε ελκυστικότατη- σε σχέση με την αρχική του- τιμή, είπα να του κάνω λίγο χώρο στο ράφι της βιβλιοθήκης μου.

  Η πρώτη εντύπωση που μου σχηματίστηκε όταν το είδα, είναι ότι η εικόνα του εξωφύλλου είναι αρκετά δυσδιάκριτη, αλλά αντισταθμίστηκε με την ανάγνωση του οπισθοφύλλου που παραπέμπει στην αποκάλυψη της αιτίας του αρχέγονου πολέμου ανάμεσα στο Καλό και στο Κακό, από τις ημερολογιακές σημειώσεις ενός δαίμονα, του Τζάκαμποκ Μποτς.

Ξεκίνησα λοιπόν κι εγώ να διαβάζω... και να διαβάζω... και να διαβάζω... για 2 ολόκληρες εβδομαδες ένα βιβλίο 217 σελίδων, που υπό άλλες συνθήκες θα τελείωνα σε μία-δύο μέρες, ανάλογα με το πόσο ενδιαφέρον θα το έβρισκα. 'Οπως θα καταλάβατε, το ημερολόγιο του Τζάκαμποκ δεν ήταν καθόλου ενδιαφέρον. Διάβαζα λίγο λίγο με το ζόρι, μόνο και μόνο για να δω ποιό ήταν πια αυτό το συγκλονιστικό μυστικό για το οποίο με είχε προ'ι'δεάσει το οπισθόφυλλο. Εν ολίγοις, το βιβλίο ήταν μία απογοήτευση όπως διάβασα και σε λογοτεχνικά forums, δυστυχώς αφού είχα αρχίσει ήδη να το διαβάζω. Για να σας δώσω μια ιδέα χωρίς να προδώσω την υπόθεση, με το πού ανοίγω το βιβλίο συναντάω την εξής παρότρυνση από τον δαίμονα :

Αρχικά άρχισε να μου εξιτάρει το ενδιαφέρον, θεωρόντας ότι διαβάζω κάτι πολύ τρομακτικό, αποκαλυπτικό και απαγορευμένο. Συνεχίζοντας όμως το διάβασμα...

Και πάλι...Και ξανά...

Μαντέψτε τι ακολουθεί...

Δεν το περιμένατε, έτσι;


  Μετά από 217 σελίδες, έπρεπε όντως να είχα κάψει το βιβλίο. Βέβαια σας έκανα τη χάρη και δεν σας έδειξα όλες τις φορές που ο δαίμονας μας ζητάει να κάνουμε ΒΒQ με το ημερολόγιο του, οι οποίες είναι πολλές περισσότερες.

  Υ.Γ. Παρόλη την απογοήτευσή μου, αποφάσισα να δώσω στον Clive Barker ακόμα μια ευκαιρία, αγοράζοντας άλλο ένα βιβλίο του, ψάχνοντας πρώτα για θετικές και αρνητικές κριτικές. Περισσότερα γι αυτό σε επόμενο ποστ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου