Social

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Λογοτεχνικό ταξίδι στην Ιρλανδία

  Από τα πιο πρόσφατα βιβλία που εντάχθηκαν στην βιβλιοθήκη μου, είναι το "Παραμύθια και Παραδόσεις της Ιρλανδίας" του W. B. Yeats, εκδόσεις Εστία. Πρόκειται για μια συλλογή από παραμύθια και διάφορες παραδόσεις κέλτικης και ιρλανδικής προέλευσης, με σημειώσεις και επεξηγήσεις από τον ποιητή Yeats. Στις ιστορίες του βιβλίου κρύβονται καλά αλλά και μοχθηρά ξωτικά, στοιχειά, μάγοι και νεράιδες. Ο συγγραφέας αφιερώνει τις πρώτες σελίδες στην παρουσίαση των μαγικών πλασμάτων, ώστε να έχουμε μια ιδέα για το κάθε ένα πριν προχωρήσουμε στην ανάγνωση των παραμυθιών. Η εικονογράφηση είναι περιορισμένη αλλά όμορφη!






  Και μιας και είμαστε στην Ιρλανδία, θέλω πολύ να σας παρουσιάσω και δύο Υ-Π-Ε-Ρ-Ο-Χ-Ε-Σ ταινίες κινουμένων σχεδίων που βασίζονται σε κέλτικους μύθους.
  Το "The Secret of Kells" του Tomm Moore, είναι μια φανταστική εκδοχή της δημιουργίας του Book of Kells . Ένα μικρό αγόρι ζει σε μια οχυρωμένη πόλη κοντά στο δάσος. Η έξοδος από το οχυρό απαγορεύεται αυστηρά καθώς υπάρχει η απειλή των Βίκινγκς. Ώσπου μια μέρα φτάνει στην πόλη ο κάτοχος του βιβλίου των Κελτών και παρασύρει το αγόρι σε μια περιπέτεια, έξω από τα τείχη και μέσα στο δάσος.





  Η ταινία είναι πραγματικά φανταστική, ένα κινούμενο έργο τέχνης που κανείς δεν πρέπει να χάσει!
  Από τον ίδιο δημιουργό και σκηνοθέτη, έρχεται και το "Song of the sea", με το ίδιο φανταστικό σχέδιο που ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά! Είναι η ιστορία της Saoirse, ενός μικρού κοριτσιού που μεταμορφώνεται σε φώκια, και του αδελφού της, οι οποίοι προσπαθούν να σώσουν τον κόσμο των πνευμάτων και των άλλων φανταστικών πλασμάτων σαν και αυτήν.
  Τα λόγια είναι περιττά, αφήνω τις εικόνες να μιλήσουν από μόνες τους.





8 σχόλια:

  1. Το βιβλίο φαινεται τέλειο. Μ' αρέσουν τόσο πολύ κάτι τέτοια! Οι ταινίες... θέλω να τις δω τώρα!!! Τι εικόνες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όμορφος χώρος! Καλώς σε βρήκα κι εύχομαι να μας χαρίζεις όμορφες βιβλιοπροτάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο αγαπώ την κέλτικη μυθολογία και παράδοση! Τη συλλογή αυτή του Yeats διάβασα πριν από ένα χρόνο περίπου και τη λάτρεψα, είναι μακράν από τα αγαπημένα μου αποκτήματα στην βιβλιοθήκη. Χαίρομαι που σου άρεσε.
    Η ταινία "The Secret of Kells" έχει όντως πανέμορφο σχέδιο και το "Song Of The Sea" δεν το είχα ξεθάψει ακόμη - να μια ωραία πρόταση για το βράδυ. :)
    PS.Δεν θυμάμαι αν αυτό είναι το πρώτο μου σχόλιο στο blog σου, το παρακολουθώ όμως συχνά. Καλή συνέχεια.
    www.wickedvibesbringthejoy.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα το λατρέψεις σίγουρα το Song of the Sea!
      Χαίρομαι που σου αρέσει το blog μου και ακόμα περισσότερο που ανακάλυψα το δικό σου :)

      Διαγραφή
    2. Καλώς σε βρήκα και χαίρομαι πολύ που άρεσε και το δικό μου :)

      Διαγραφή